top of page

Nyt fra ROiStavtrup

Opdateret: 2. maj

Hej Stavtrup!


ROiStavtrup har været på farten de sidste par uger. Vores indsats for at gøre Stavtrup til et endnu bedre sted at bo stopper aldrig, og vi har spændende nyt at dele med jer.


ROiStavtrup T-shirts


Vores ROiStavtrup t-shirts er landet! En stor tak til Mette Lind for hendes hjælp med designet og fremstilling af t-shirts.


Vores nye t-shirts er mere end bare beklædning – de er et symbol på fællesskab og vil blive båret til byrådsmøder som et synligt tegn på vores sammenhold.
Den 21. februar var repræsentanter fra ROiStavtrup til stede ved byrådsmødet, hvor vi fra balkonen observerede drøftelserne af den nye støjhandlingsplan. Vores mål var at skabe opmærksomhed omkring Stavtrups og Vibys problem med støj fra Motorvej Syd. I kan finde mødet og lyt til punkt 5 her og husk at sende et høringssvar her.


Vi mødes igen på balkonen på Rådhuset den 6. marts fra kl. 16 til 18 – og vi vil elske at se jer der! Jo mere synlige vi er, jo højere bliver vores fælles stemme.Del din støjoplevelse og vind en lækker præmie hver anden uge

Del dine oplevelser med støjen fra Motorvej Syd gennem en kortfilm på maks 1 minut på vores Facebook-gruppe eller på mail til ky@stavtrup.dk. Dit bidrag vil ikke blot synliggøre, hvordan støjen påvirker dagligdagen i Stavtrup, men også indgå i vores høringssvar til vejdirektorats støjhandlingsplan der kommer senere i år.


Hver anden uge, i takt med byrådsmøderne, vil vi trække lod om en vinder, der får overrakt en særlig præmie.


Første præmietrækning finder sted til byrådsmødet den 22/5, hvor vinderen vil blive forkælet med en STAU Burger, sponsoreret af Cafe Stau og samt en ROiStavtrup t-shirt.Dialogmøde den 7. marts - et nyt format for borgerinddragelse

Husk vores dialogmøde den 7. marts. Det er vigtigt, at vi samles i stort antal for at drøfte de udfordringer, vi står overfor, og finde mulige løsninger sammen.


På mødet vil vi benytte et særligt format for at sikre dialog i øjenhøjde. Vi vil arbejde med tre forberedte spørgsmål:


  • Hvordan påvirker den oplevede støj din dagligdag, og hvad ville det betyde for dig og dit velvære, hvis der blev fundet en holdbar løsning på støjproblemet?

  • Hvilke perspektiver og ideer har du til at løse støjproblemerne i Viby og Stavtrup?

  • Hvordan kan byrådspolitikerne og borgerne i fællesskab bidrage til at adressere og løse støjproblemerne, og hvilke skridt kan vi tage sammen for at sikre den mest effektive indsats?


Vi vil gerne bede jer om, at tænke over disse spørgsmål i forvejen, så vi kan have en målrettet og effektiv dialog. Hvis I ikke når at få ordet, eller I ønsker at give en skriftlig kommentar, vil der være en fysisk postkasse og en QR-kode til online indsendelse af kommentarer. Alt dette vil vi bruge som bilag til vores høringssvar.


En særlig tak til de frivillige, der brugte deres tid på at dele flyers i de mest støjbelastede områder i Stavtrup og Viby.Studietur til Støjvolden på Onsholtgårdsvej

ROiStavtrup har for nylig haft fornøjelsen af at besøge støjvolden bag Onsholtgårdsvej for at se nærmere på dens effektivitet i praksis. Vores besøg var en øjenåbner - det stod klart, at støjvolden virkelig gør en forskel for de omkringboende.

 

Det var opløftende at opleve, hvordan en sådan miljøvenlig løsning kan forbedre livskvaliteten for beboerne ved at mindske støjbelastningen fra Motorvej Syd. Denne oplevelse har kun styrket vores ønske om at se lignende projekter blive realiseret i vores område.


Et af de projekter, vi har særligt fokus på, er forslaget i Aarhus Kommunes anlægskatalog "Mobilitet frem mod 2050", specifikt projekt 21, punkt 8, "Aarhus Syd Motorvej Støjvold". Dette projekt repræsenterer en spændende mulighed for at implementere en effektiv løsning på støjproblemer, der påvirker mange borgere i Stavtrup.


Vores tur til Onsholtgårdsvej har givet os håndgribelige beviser på, hvordan støjvolde kan mindske støjbelastningen og forbedre miljøet for de omkringboende. Det er vores håb, at ved at dele vores oplevelser og indsigt, kan vi inspirere og motivere både borgere og beslutningstagere til at støtte op om realiseringen af lignende projekter.


For mere information om projektet, besøg gerne Aarhus Kommunes hjemmeside og tag et kig på anlægskataloget.Støjmåling

Vi har taget et vigtigt skridt ved at iværksætte støjmålinger på fem udvalgte punkter i Stavtrup og Viby langs Motorvej Syd. Formålet er at dokumentere den faktiske støjbelastning, som borgerne oplever - en realitet der ofte overstiger teoretiske beregninger.


Dette arbejde er ikke blot teknisk; det har dybe sundhedsmæssige implikationer, da vedvarende støjeksponering er forbundet med øget risiko for stress og alvorlige sygdomme, herunder hjerte-kar-sygdomme og søvnforstyrrelser.


En kæmpe tak til Finn Nissen fra Stavtrup Fællesråd for blandt andet hans koordineringsindsats med opsætningen af målerne og til de borgere, der generøst har stillet deres haver til rådighed for målerne. Tak også til de fællesråd, bolig- og grundejerforeninger for deres økonomiske støtte til projektet.
 


Nyt om Stavtrup

Tjek vores seneste opslag i 'Nyt om Stavtrup' der netop er landet i jeres postkasser for nylige updates og info om vores indsats. En stor tak til fotograf Jette Klitgaard Jaacks og Simon Mikkelsen for de fantastiske billeder til vores opslag samt til Mette Lind for hendes ekspertise i at sætte tekst og billeder op.

Facelift af vores hjemmeside og FB gruppe

Glædelig nyhed! Vores side på www.stavtrup.dk/roistavtrup har fået en facelift. Her kan I nu nemt orientere jer om vores indsats og de forskellige aktiviteter, vi er involveret i. Vi kan også findes på Facebook. Vi håber, at den opdaterede side vil gøre det lettere for jer at følge med i og deltage i vores arbejde.Tak til Frivillige

Vores dybeste tak går til hver eneste frivillig, der har lagt tid, energi og passion i vores fælles indsats. Jeres utrættelige bidrag, både i fortiden og nutiden, er fundamentet for vores succes. Det er jeres vilje til at stå op, træde til og gøre en forskel, der inspirerer og driver os alle.


Sammen sætter vi tydeligt aftryk på vores fællesskab og beviser, at ægte forandring skabes gennem fælles handling og samarbejde – en dag ad gangen, en handling efter den anden, en borger efter den anden. Jeres engagement er ikke kun en hjælp; det er en kraftfuld påmindelse om, at når vi står sammen, er der intet, vi ikke kan overkomme.Tak for jeres tid


ROiStavtrup


239 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page