top of page

Lokalplan for Bispemarken (Matrikel 15M) godkendt til offentlig fremlæggelse!

Opdateret: for 1 dag siden

Som kom dagen mange i Stavtrup har ventet på! Onsdag aften d. 24/5 2023, blev lokalplan 1193 godkendt af Aarhus byråd med kæmpestor opbakning. Tusind tak til alle de politikere, som har set og anerkendt det store frivillige arbejde der er gjort igennem snart 10 år, for at realisere Stedet der samler. Også stort tak til medarbejdere i Aarhus Kommune der har været med til at få projektet hertil.


28 af 31 byrådsmedlemmer stemte for, og det betyder at den offentlige høringsperiode starter allerede d. 7/6 i år, således ikrafttrædelse kan ske til december i år, hvor byggeriet principielt kan begyndes, hvis vi er klar. (Læs om afgørelsen, og hør evt. diskussionen i byrådet:, se punkt 23 i referatet her: Aarhus Byråd - Byrådssalen)


Hvad så nu?

Nu da placeringen af Stavtrup Kultur- og Idrætscenter ligger fast, kan der nu komme ekstra fokus at skaffe den sidste finansiering til projektet. Læs mere på https://www.stavtrup.dk/kulturogidraetscenter.


Sideløbende har trafik-gruppen i Stavtrup Fællesråd indledt dialog med Miljø og Teknik for at sikre, at de sikrer :-), tilfredsstillende trafikale løsninger på de omkringliggende veje. (Der har været mange diskussioner om trafik, og/men formelt er f.eks. Jarlsmindevej ikke en del af lokalplansprocessen.)


Projektet ”Stavtrups Grønne og Rekreative Korridor” pågår samtidigt, for at sikre en grøn og rekreativ forbindelse igennem byen, hele vejen fra det kommercielle centrum og højvangskolen igennem Klokkeskoven, forbi Kultur- og Idrætscentret på Bispemarken og videre til Brabrandsøen.