top of page

Pas på vores drikkevand i Stavtrup!

Vi bor alle sammen lige oven på vores eget drikkevand her i Stavtrup, og det er en tanke, der kan få selv den mest uinteresserede til at løfte et øjenbryn eller to. For mens vi måske ikke går og tænker over det til daglig, er sandheden, at vores handlinger i haverne kan have en direkte indvirkning på vores eget drikkevand.


FN’s mærkedag ”Vandets Dag” den 22. marts, er en udmærket anledning til lige at gentage

budskabet.Aarhus Kommune, hvor vores skønne Stavtrup ligger, har en skør statistik at byde på: hele 27 procent af vores drikkevand dannes faktisk lige under byområdet - altså i vores haver, på vores indkørsler og alle de andre steder, hvor vi går og nusser med vores grønne fingre.


Men pas på, for vi kan nemt ende med at forurene vores eget drikkevand, hvis vi ikke tænker os om. Sprøjtegifte er skurkene i denne historie. De små djævle, der kan snige sig ned i jorden og forvolde mere skade, end vi lige regner med.


Lad os tage et konkret eksempel: Roundup. I 2024 siger lovgivningen klart fra: Brugen af Roundup på befæstede arealer som flise- og grusarealer er ikke længere en fest. Det er der en grund til. Risikoen for, at det her sprøjtegift siver ned i jorden uden at blive ordentligt nedbrudt, er simpelthen for stor på disse områder.


Og det bliver endnu bedre. I 2020 blev salget af ufortyndet Roundup simpelthen forbudt. Det er et skridt i den rigtige retning, hvis du spørger mig.


Så lad os alle sammen tage et øjeblik og tænke over det her. Lad os passe på vores eget drikkevand og give sprøjtegiftene en kold skulder. Det er trods alt vores fælles ansvar.


Vi kan gøre det, Stavtrup!


65 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page