top of page

Skal hastigheden på Ormslevvej sænkes til 40 km/t?

Opdateret: 13. mar.

Trafikgruppen har taget et vigtigt skridt for at øge sikkerheden og trygheden på Ormslevvej og ansøgt om en hastighedsnedsættelse til 40 km/t på en strækning af vejen, fra byskiltet ved krydset Ormslevvej/Jarlsmindevej og frem til den nye overgang, som kommunen er ved at etablere ved Vestergårdsvangen.


Trafikgruppen har fremført overbevisende argumenter for denne ændring. Først og fremmest peger de på trafiksikkerhed og utryghed som et kritisk problem. Området er en vigtig passage for mange børn, der dagligt færdes til og fra skole, og med den nye overgang forventes endnu flere uledsagede børn at krydse vejen. En nedsættelse af hastigheden vil utvivlsomt bidrage til at skabe et sikrere miljø for fodgængere og cyklister.


Desuden viser en evaluerende hastighedsmåling, at den tidligere hastighedsnedsættelse fra 60 km/t til 50 km/t i 2017 kun havde en midlertidig effekt. Trafikgruppen argumenterer derfor for yderligere tiltag for at sikre en vedvarende reduktion i hastigheden.


Boligforholdene langs Ormslevvej er også et afgørende argument. Vejen går gennem byens centrum, hvor mange huse har direkte indkørsel fra vejen, hvilket gør hurtigkørende biler til en stor udfordring for beboerne, især ved udkørsel.


Sidst, men ikke mindst, spiller bymidtens rolle og potentialet for udvikling en stor rolle i Trafikgruppens argumentation. Området fungerer som byens kommercielle centrum og er hjemsted for lokale butikker og virksomheder. En hastighedsnedsættelse vil ikke kun forbedre sikkerheden, men også understøtte yderligere udvikling og skabe et mere attraktivt bymiljø for både borgere og handlende.Læs om kommunens nye 40km/t zoner her


Ansøgning om Hastighedsnedsættelse på Ormslevvej i Stavtrup
.pdf
Download PDF • 657KB

57 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page