top of page

Stavtrup bygger LEGO - Den grønne korridor fra Klokkeskoven til Brabrandsøen

Opdateret: 27. okt. 2022

Højvangskolens gymnastiksal var for en stund omdannet til en kreativ LEGO workshop, hvor alle elever fra 1-6. klasse i Stavtrup fik muligheden for at bygge de udendørsarealer, der skal etableres i forbindelse med Stavtrup Kultur- og Idrætscenter.

Én af 305 kreationer med ideer og drømme til udeaktiviteter centralt i Stavtrup.

Med LEGO klodsen som redskab kastede de knap 600 elever sig ivrigt over udfordringen, hvilket resulterede i nogle særdeles flotte og relevante LEGO modeller. Netop børnene vil i stor udstrækning blive de kommende brugere af området, så derfor er vigtig at give dem en stemme, så de føler de bliver hørt. Ved at inddrage de unge mennesker bliver de i højere grad inspireret og motiveret til fællesskaber og idræt, så det er vigtigt, at byudviklingen ikke kun tegnes og tilrettelægges af voksne og deres behov.


Til ferniseringen deltog ca. 300 personer.

En håndfuld af de kreative børn præsenterede deres kreationer og fortalte hvad de drømmer om skal etableres..

Workshoppen blev faciliteret af LEGO ansatte, der sammen med skoleonkler- og tanter havde et par fantastiske dage med Stavtrups skønne børn.


Nu går arbejdet videre med Aarhus Kommune, arkitekter m.fl., der forhåbentligvis kan finde inspiration i nedenstående link.Området som børnene arbejdede med, går fra Højvangskolen, forbi Klokkeskoven, Klokkedammen, Bispemarken (hvor Stavtrup Kultur- og Idrætcenter skal ligge) og videre forbi spejderhytten, shelters og ned til Brabrandsøen.Efter kodificering af børnenes beskrivelser af deres 305 kreationer, fremkom ca. 450 stikord med i alt 125 forskellige ideer. De mest "populære" ideer var: Svævebane, Naturpark/skov, Klatring, Legeplads, Tarzanbane, Pool (til at svømme i), Café, Rutchebane, Hesteskov/stald, Trampolin, Dyrhave/skov.

463 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page