top of page

Frivilligshedsaften 23. februar

Stavtrup er et skønt sted at bo. Vi har masser af skøn natur og vi bor ganske tæt og dog ’fredeligt’ på en stor by med alle mulige fornødenheder og tilbud, så vi i Stavtrup har meget at være glade for, inklusiv at vi nu med sindsro kan tilføje vi er en af Danmarks mest blomstrende frivillighedsbevægelser, hvilket tydeligt kom til udtryk denne aften hvor Stavtrup Fællesråd igen var vært for den månedlige frivillighedsaften. Alle der var mødt op nød et fantastisk øjeblik af god debat og information, samt blev frisket op af den enorme positive energi rummet emmede af.


Hvis du endnu ikke har været til et af Fællesrådets frivillighedsaftener skylder du dig selv den tjeneste at komme forbi næste gang det afholdes d. 30. marts.Frivillighedsaftenen var sat op til at handle om status og debat om multihallen, som Fællesrådet, med Finn som ordstyrer, håndterede på fornemmeste vis. Det var en fornøjelse på mødet at være vidne til et gennembrud i dialogen mellem især foreningen Den Grønne Kile og Haludvalget. Der har længe verseret en uenighed omkring projektets valg af beliggenhed, hvilket de fleste nok genkender fra de virtuelle debatter på Facebook, men på aftenens møde blev der hurtigt skabt en konstruktiv dialog omkring de problemstillinger det var vigtigst at tage fat på;


  1. Den Grønne Kile blev inviteret til at give input til Multihallens arkitektur, hvilket foreningen var meget interesseret i at deltage i.

  2. Der blev skabt enighed om både at arbejde videre med klargøring af den grund Aarhus kommune har igangsat lokalproces for, og at arbejde med at se på nye alternativer såfremt de kan realiseres uden væsentlig betydning for tid og budget.

  3. Invitation til at gå i dialog om løsninger til især kommende problemer med parkering og trafik til og fra hallen, hvilket Den Grønne Kile udtrykte en tydelig motivation for at deltage i.


Fællesrådet vil på baggrund af aftenen facilitere et opstartende samarbejde mellem Den Grønne Kile og Haludvalget, og håber derefter parterne selv griber samarbejdet.På aftenen fik alle fremmødte derudover et virkelig godt indblik i både bestyrelsens tanker om den nye forening og et indblik i deres idéer til at gøre Fællesrådet til en stærkere repræsentant for Stavtrup fremadrettet. Et af de helt store emner var en nærmest workshop lignende diskussion om at få information bredere ud i nogle løsninger der ikke involverer Facebook, samt hvordan stemmereglerne kan gøres mere repræsentative for Stavtrup. I forhold til kommunikation var der et bredt ønske om at få mere information ud på det kommende stavtrup.dk.


Dialogen gav også et indblik i, hvordan man bør forstå Fællesrådets samarbejde og der var en klar enighed om at se Fællesrådet som en interessevirksomhed der arbejder for hele Stavtrups bedste i relation til Kommunens politikere og embedsfolk. Fællesrådet er med andre ord hjernen og borgerne hjertet.

132 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page