top of page
Jesper Krusell

ENDELIG!

Opdateret: 1. nov. 2021

Da grupper af børn og voksne fredag d. 29. oktober kunne spille improviseret og uformel hyggebold på Stavtrups nye kunstgræsbane, var det kulminationen på en proces, der havde været mere end to år undervejs. To år med utallige møder, telefonopkald, mails og dokumenter. To år med en masse udfordringer. Og to år med et lokalsamfund, som i stigende grad har løftet i flok.

Rivende udvikling

Alle, der bor i og omkring Stavtrup, ved, at byen er i en rivende udvikling. Indbyggertallet vokser, og ikke mindst antallet af børn og unge går kun i én retning. Det er en fantastisk udvikling, men også noget, der lægger pres på faciliteterne – ikke mindst hvad angår mulighederne for at dyrke idræt.


Fodbold er en af de afdelinger, hvor medlemstallet bare vokser, og derfor har klubben i mange år ønsket sig en kunstgræsbane. Både for at kunne aflaste græsbanerne, men også for at kunne tilbyde ordentlige forhold for de mange fodboldspillere i alle aldre, som gerne vil kunne spille i de kolde måneder. Fra snak til handling Processen tog for alvor fart med et møde i august 2019, hvor en række ildsjæle – anført af Christian Holch – mødtes i klubhuset for at forvandle snak til handling. Hurtigt blev der etableret forskellige arbejdsgrupper, og Brian Nordahl og Torben Sand fra nord advertising tilbød at lave en hjemmeside – kvit og frit. Siden har styregruppen bag kunstgræsbanen arbejdet kontinuerligt for at skaffe de omtrent 4.7 millioner kroner, som projektet har kostet. Et beløb, som i øvrigt er vokset i løbet processen, fordi klubben undervejs blev opmærksom på, at det var muligt at vælge en dyrere model, som til gengæld har betydet, at Stavtrup nu kan bryste sig af at have Danmarks mest bæredygtige bane – mere om det lidt senere.



Enorm opbakning Siden da har virksomheder, myndigheder, organisationer og ikke mindst helt almindelige mennesker med enten bopæl i eller relation til Stavtrup støt og roligt – og i slutfasen endda temmelig hidsigt – doneret penge til projektet. Listen, der tæller alt fra midler fra målaktier indhentet på klubbens yngste hold til donationer fra fonde og det lokale Stavtrup Netværket, kan ses på https://www.xn--kunstgrsbane-ddb.nu/. Kig på den lange liste, glæd dig over at se en masse, du kender (og måske dig selv) på listen og husk navnene på de virksomheder, der har spyttet i kassen. Lad os hjælpe hinanden.


I den sidste weekend i oktober 2021 kunne banen så endelig tages i brug. Den første kamp nogensinde var Stavtrup/Vibys U13-drenge, som tog imod Horsens fS og vandt 5-0. Og i løbet af den første weekend blev der ydermere spillet to seniorkampe og en U13-træningskamp samt gennemført en U16-pigetræning. Så få timer efter, vi fik nøglerne, var banen i dén grad i brug.


Grønt og smukt

Nu har vi så som nævnt landets mest bæredygtige kunstgræsbane. Mange har med rimelighed været bekymret for, om en bane ville medføre store mængder gummi i naturen, da det såkaldte infill-materiale, som ligger ude blandt “græsstråene” og er en væsentlig del af en kunstgræsbane, sidder fast under sko og støvler og ender ude i den omkringliggende natur. Men vores bane har en type infill, der er biologisk nedbrydeligt, og det er så ufarligt, at det rent faktisk kan spises.


Banen bliver først helt perfekt, når den er blevet spillet til og har sat sig, men det kommer helt af sig selv. På den korte bane skal alle, der bruger den, derfor affinde sig med, at bolden ruller en smule specielt, og i øvrigt er det lidt af en udfordring, at der på denne årstid falder så mange blade. De er vanskelige at fjerne uden at tage for meget infill med, men det hele bliver bedre, som tiden går.


Uanset hvad: Resultatet af mange års ønsker og godt to års hårdt arbejde ligger nu på Søholmvej i Stavtrup. Danmarks mest bæredygtige – og måske også smukkest placerede – kunstgræsbane er en realitet.


Endelig!


104 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page