top of page

Meningsfuldt frivilligt arbejde ved Hospice Søholm - kunne det være noget for dig?

Opdateret: 1. nov. 2021

Indlæg om at være ”frivillig" ved Hospice Søholm v. Vibeke Andkjær Harrit, Frivilligkoordinator.


Siden 1999 har Hospice Søholm ligget smukt placeret i Stavtrup tæt på Brabrand sø. Hospice Søholm har 13 patient stuer til patienter med alvorlig livstruende sygdom. Vi er en tværfaglig sammensat medarbejdergruppe, der yder specialiseret pleje og omsorg. Derudover har vi tilknyttet ca. 30 frivillige.

En gruppe frivillige arbejder med at skaffe økonomiske midler, som kan bruges til glæde og gavn for indlagte patienter og deres pårørende og samtidig udbreder de kendskabet til hospice Søholm. Den anden gruppe af frivillige skaber en atmosfære af hjemlighed, hygge og yder omsorg for patienter og deres pårørende.


De frivilliges opgaver er mangeartede. Vi kommer dagligt rundt på alle stuer med den lækreste kaffevogn, hvor vi tilbyder alt fra nybagt kage og en Baileys til kaffen. Det skaber rum for mange gode snakke. Såvel patienter som pårørende sætter pris på de uformelle samtaler, ”dejligt ikke altid at skulle snakke om sygdom”. Andre frivillige tilbyder gåture i den smukke natur. Nogle spiller guitar og synger, andre arrangerer hyggestunder med maling på sten og kort. De frivillige deltager også som måltidsværter, hvor de skaber en hyggelig stemning omkring et veldækket bord med lys og blomster. Hospice Søholm har den smukkeste sansehave, hvor to frivillige hjælper pedellen med at fjerne ukrudt og lign, så haven fremstår smuk. Patienter og pårørende er altid velkomne til at nyde duften af blomsterne, høre fuglene synge og ikke mindst velkomne til at plukke en buket blomster og tage med ind på patientstuen.

Når der kommer børn på besøg, sker det, at de bliver kede af det. Så har vi andre frivillige, der har hæklet og strikket de skønneste bamser. Her er det dejligt at man som frivillig eller sygeplejerske kan tage børnene med rundt på hospice, hvor bamserne står til pynt. Nu kan barnet vælge ”sin egen bamse”, hvilket øjeblikket giver trøst og ikke mindst glæde. I børnerummet kan frivillige lege, tegne eller spille med børnene og hvem siger nej, når en frivillig tilbyder at bage pandekager?
Årstiderne bliver altid markeret med blomsterarrangementer eller nu, hvor frivillige er i gang med at arrangere Halloween, Lucia optog eller julegudstjeneste. Kun fantasien sætter grænserne.


Vi har også fornøjelsen af, at frivillige kunstnere tilbyder at komme og optræde på hospice. Det hele er med til at skabe glæde og adspredelse for de indlagte patienter og deres pårørende, som er i en svær periode med sygdom og sorg.

Indlagte patienter kan være urolige og bange for at være alene. Her er det muligt at en frivillig kan tilbyde nærvær og holde i hånd – vi har alle brug for den form for omsorg.


Som frivillig er du med til at skabe ”lys i mørket” og yde medmenneskelig omsorg. ”Det er på mange måder meget berigende at være frivillig”, siger Else Krogh, Frivillig på Hospice Søholm gennem ca. 2 år.


Er du blevet interesseret i at høre mere eller har du fået lyst til at være frivillig på Hospice Søholm, er du altid velkommen til at kontakte mig på vah@hospice-soeholm.dk
1.088 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page